Er is een bedrag van 125, 150 of 200 euro gereserveerd op mijn rekening

Brandstof
Als u tankt bij een onbemand tankstation in Nederland met een bankpas of creditcard, dan reserveert uw bank een bedrag tot € 200,- om de uiteindelijke betaling te garanderen: 

  • Bankpas: tot € 200,00
  • Visa + Mastercard: tot € 125,00
  • American Express: tot € 150,00

Indien het saldo lager is, dan wordt een deel van het restsaldo gereserveerd voor de tankbeurt. Dat heet een pre-autorisatie. Uw bank blokkeert dit bedrag tijdelijk op uw eigen rekening. Normaal gesproken geeft de bank dit bedrag direct na het beëindigen van de tankbeurt weer vrij.

Storing betalingsverkeer

Indien er een (korte) storing in het betalingsverkeer is, kan het voorkomen dat de reservering langer vast blijft staan. U ziet dat dan op uw online betalingsoverzicht, meestal aangeduid met een *. Dit kan enkele minuten duren, in sommige gevallen een paar dagen. Het kan ook zo zijn dat de reservering na het opnieuw laden van uw internetpagina weer verdwenen is, omdat uw betaling inmiddels op de juiste wijze is verwerkt.  Indien dit niet het geval is, adviseren wij u om contact op te nemen met uw bank. Alleen uw bank kan de reservering opheffen.

Hieronder vindt u de directe link naar de contactgegevens van de bekende banken:

ABN Amro Bank

ING Bank

Rabobank

SNS Bank

ASN Bank

Regio Bank

Triodos Bank

Knab