Slim tanken onderweg

Slim-tanken-onderweg-vakantie

Elk jaar vertrekken miljoenen Nederlanders weer richting hun vakantie adres. Meer dan de helft van alle vakanties wordt, volgens het CBS, gehouden in het buitenland. Het meest favoriete vakantieland is Frankrijk en het favoriete vervoermiddel is nog steeds de auto. Als je dan met de auto op vakantie gaat, heeft dat een grote impact op je vakantie-budget. Het is dus slim om van tevoren te checken waar je het beste kunt tanken.

Het is algemeen bekend dat je in de ons omringende landen goedkoper kunt tanken. In Nederland kun je natuurlijk het beste eerst even bij Tango tanken voordat je vertrekt. Dan kun je op één tank in België of Duitsland komen. Nadat je daar hebt getankt, is het goed om te weten of je het beste nog even kunt tanken voordat je de grens over gaat of net erna. De Europese Unie houdt altijd de gemiddelde brandstofprijzen in Europa bij.

De meeste auto-vakanties gaan naar Frankrijk en Duitsland. Daar kun je redelijk voordelig tanken. Ga je bijvoorbeeld naar Italië, dan is het slim om nog even in Zwitserland of Oostenrijk te tanken voordat je de grens over gaat. Om het je gemakkelijk te maken hebben we wat routes naar je vakantieland uitgestippeld en geven we aan wanneer je dan het beste kunt tanken.

TIP: In de meeste landen is tanken aan de snelweg duurder dan bij de tankstations van de snelweg af. In Nederland kun je bij Tango overigens wel goedkoop tanken aan de snelweg.

Wil je de actuele brandstofprijzen in Europa checken? Neem dan een kijkje op de website van de Europese Unie of www.brandstofprijzen.info

Wij wensen jou een hele fijne vakantie en een veilige reis! Tot over een paar weken.