Tango breidt uit met eerste onbemande shops

27 januari 2023, Den Haag - Tango, bekend van het onbemand tanken, heeft officieel haar allereerste onbemande GO Shop By Tango in Den Haag geopend. De selfservice kiosk biedt de consument een ruim assortiment van eet- en drinkwaren. Het concept is 24/7 toegankelijk en voorzien van enkele vernieuwende shopoplossingen. Deze week zal in Schiedam ook al een tweede opening volgen. Tango heeft de ambitie om de onbemande shops de komende jaren op meerdere locaties in Nederland te introduceren.

Onbemande tankstation shop van Tango

Ruim aanbod

De consument vindt in de onbemande shop momenteel een aanbod van zo’n 70 producten. Dit varieert van diverse dranken en zuivelproducten tot sandwiches, wraps en zoetwaren. Voor koffieliefhebbers bieden twee machines een uitgebreid aanbod van diverse specialiteiten met verse koffiebonen. Dankzij de aanwezige zitbankjes kunnen bezoekers zowel binnen als buiten genieten van een hapje of drankje. Voor een veilige shopervaring is de kiosk 24/7 beveiligd met meerdere camera’s.

De onbemande shops van Tango

Vernieuwend concept

Michael Romijn, Shop Performance Manager bij Tango: “Het doel was om een goed concept neer te zetten met slimme koelkasten, innovatieve shopoplossingen én een ruim aanbod. Daar zijn we goed in geslaagd met GO Shop By Tango! Voor consumenten is de shop vrij toegankelijk, dus zonder een betaalpas of app. Daarna spreekt alles voor zich; een betaling dient eerst geautoriseerd te worden. Daarna weten de slimme koelkasten precies welk product er gekozen is op basis van het gewicht dat weggenomen wordt. Vervolgens reken je via de zuil met touchscreen af met een bankpas, creditcard of mobiele betaalapp.”

onbemande shop

De onbemande shops in Den Haag en Schiedam moeten de komende periode voldoende inzichten meegeven voor de toekomst. Op basis daarvan zouden meer shops uitgerold kunnen worden in Nederland. “De GO Shop By Tango in Den Haag is omringd met een woonwijk en verschillende kantoren, terwijl de locatie in Schiedam onderaan de afslag van de snelweg ligt in de nabijheid van een sporthal en ziekenhuis. Het is de komende tijd dus interessant om te zien wat de consument bij de twee verschillende winkels koopt. Uiteindelijk willen wij bieden wat de bezoeker zoekt. Dat staat centraal of het nu een automobilist, student of kantoormedewerker is,” aldus Romijn.

Onbemande shop op het tankstation

Ambitie shops

Met de twee onbemande shops in Den Haag en Schiedam zet Tango weer een stap richting een toekomst als mobiliteitsspeler. Bert Gillis, Retail & Digital Director bij Tango: “We zijn ontzettend trots op deze primeur. Met ons onbemande shop-concept willen we blijven voorzien in de behoeften van de consument. Die kiest al jaren onderweg voor gemak, snelheid en een goede prijs bij het tanken of laden. Op deze twee locaties gaan we nu kijken hoe dit werkt als hij of zij trek of dorst heeft.


De vestigingen van de GO Shop By Tango zijn in Den Haag te vinden aan de Prinses Beatrixlaan 900 en in Schiedam aan de Nieuwe Damlaan 9.

====================

 

Contact:

Neem voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen contact op met:

 

Jody Koehler | Communicatiebureau Coopr | E-mail: [email protected] | Tel: +316 11602615

 

Michelle Pairon | Afdeling Communicatie Q8 / Tango | E-mail: [email protected]

Over Tango

Tango, onderdeel van Q8, is de oprichter van het marktsegment ‘onbemand tanken’ in Nederland en heeft sinds de opening van haar eerste onbemande tankstation in 2000 gewerkt aan het realiseren van haar landelijk netwerk van momenteel 196 tankstations. Slim tanken is een begrip geworden door Tango’s onbemande stations waar je snel, makkelijk en goedkoper kan tanken. Met de lancering van de eerste mobiliteitsapp in Nederland voor automobilisten heeft Tango een belangrijke stap gezet om de klantreis slimmer, makkelijker en goedkoper te maken. Eerder introduceerde het bedrijf Tango Electric met supersnelle laadpalen en een laadpas met Europese dekking. Ook investeerde Tango in SnappCar om de groei van autodelen te ondersteunen. Het is de ambitie van Tango om zich in de toekomst verder te ontwikkelen naar een duurzame mobiliteitsspeler waarbij de reiziger centraal staat.