PERSBERICHT: TANKBEWIJS MOET ERVOOR ZORGEN DAT WE NOOIT MEER FOUT TANKEN

Tango en WOLF rijbewijsshop integreren tankmodule tijdens rijles

Den Haag, 25 september 2019 - Tanken met de verkeerde brandstof, je tankklep open laten staan of zelfs wegrijden met slang; één op de vijf[1] bestuurders gaat nog weleens de fout in bij het tanken. Om gevaarlijke situaties en verwarring te voorkomen, introduceren Tango tankstations en WOLF rijbewijsshop daarom het Tankbewijs: een gezamenlijk initiatief om de algemene tank-kennis in Nederland weer op peil te krijgen.

Per 1 oktober 2019 gaat er het een en ander veranderen in tankland. Zo komt er een vervanging van Euro 95 E5 en stroomt er bij de helft van de tankinstallaties E10 uit de vulpistolen. Tijd om wat kennis bij te tanken vonden Tango en WOLF. 

Michael Romijn, Fuel Performance Supervisor bij Tango: “Het is eigenlijk bizar dat je alles leert tijdens een rijles, maar iets veelvoorkomends als tanken niet. Om Nederland helemaal tankproof te maken, zeker gezien de wijzigingen per 1 oktober, wordt er nu naar gestreefd tanken zoveel mogelijk onderdeel te laten zijn van de rijlessen."

tango-tankbewijs

TANKBEWIJS.NL

Omdat tanken niet alleen bij beginnende bestuurders, maar ook bij ervaren bestuurders nog weleens fout gaat, is het vanaf vandaag mogelijk om je kennis te testen op Tankbewijs.nl. Personen die het tankexamen vervolgens foutloos afleggen maken direct kans op een van de 20 gratis tankbeurten bij Tango t.w.v. € 50.

KENNISPLATFORM TANKEN

Naast het testen van tankkennis kan Nederland via Tankbewijs.nl alle informatie vinden over de tankwijzigingen per 1 oktober 2019. Zoals de invoering van E10 brandstof. Om CO2-uitstoot te verminderen, zijn tankstations met twee of meer tankinstallaties voor benzine, vanaf die datum namelijk verplicht om bij minimaal de helft van hun vulpistolen E10 aan te bieden; een brandstof die maximaal 10% bio-ethanol bevat en daarmee minder fossiele brandstoffen verbruikt. Bijna alle auto’s – maar enkele niet – zijn al geschikt voor E10. Om te zien of een auto geschikt is voor de E10 brandstof is de website E10check.nl ontwikkeld waarop dit gemakkelijk na te zien is.

==========

Over Tango

Tango, onderdeel van Q8, is de oprichter van het marktsegment ‘onbemand tanken’ in Nederland en heeft sinds de opening van haar eerste onbemande tankstation in 2000 in Nijmegen gewerkt aan het realiseren van haar landelijk netwerk van tankstations. Daarnaast is Tango het eerste merk dat onbemande tankstations op belangrijke snelwegen opent. Omdat Tango tankstations onbemand zijn en daardoor bespaard kan worden op personeelskosten, kan Tango kwaliteitsbrandstof in Nederland aanbieden tegen gunstige prijzen. Tanken bij Tango is dus voordelig en slim. Automobilisten tanken dus bij één van de 196 Tango tankstations en een partnerwerk van ruim 750 tankstations in Nederland. Safe, schoon, simpel en snel zijn belangrijke uitgangspunten voor tanken bij Tango. Het is de ambitie van Tango om zich in de toekomst meer toe te spitsen op e-mobility en brede mobiliteitsgerichte dienstverlening. Tango blijft dan ook vernieuwen en investeren in toekomstgerichte opportuniteiten die elke klantenreis duurzamer maken.

====================

Einde persbericht 
Neem voor meer informatie, interviewaanvragen en beeldmateriaal contact op met:

Mediaxplain* - Judith Koop - T: 020-5128910 - E: [email protected]