Hoe worden de thuislaadsessies van mijn medewerkers terugbetaald?

Als je collega’s met een elektrische bedrijfsauto rijden, dan krijgen ze – als dit is overeengekomen met de werkgever – hun laadsessies terugbetaald. Die terugbetaling kun je als wagenparkbeheerder automatisch laten verlopen via Tango, of zelf regelen op basis van de gegevens die je van ons krijgt.

 

De thuisladers van Tango hebben een energiemeter die elke laadsessie registreert. Via het handige Tango electric-portaal krijg je als wagenparkbeheerder elk moment van de dag automatisch het energieverbruik van de thuisladingen door. Zo kun je alles makkelijk zelf verrekenen.

 

Je kan er ook voor kiezen om de terugbetaling rechtstreeks via Tango electric te laten verlopen. Elke vijfde werkdag van de maand maken we het terugbetalingsdocument aan. Je medewerkers ontvangen de terugbetaling dan uiterlijk vijf werkdagen later.

 

Het kostprijstarief wordt maandelijks bepaald. Het is de verantwoordelijkheid van je collega's om aan jou, als fleetmanger, te laten weten welk kostprijstarief er toegepast moet worden. Men dient ook het elektricteitscontract mee te sturen waaruit dit tarief blijkt. Als fleetmanager kun je dit tarief vervolgens toepassen in het Customer portal NexxtMove.

 

Opgelet! Je mag een werknemer nooit meer terugbetalen dan de kostprijs van de elektriciteit die er daadwerkelijk verbruikt is. Deze kostprijs is inclusief de kost van de meter die nodig is om het feitelijk verbruik te kunnen vaststellen.

 

Heb je nog een vraag over terugbetalingen? Of over iets anders? Tango helpt je graag!