HET TANKBEWIJS

Tanken, het gaat nog weleens fout. Of het nu gaat om het tanken van de verkeerde brandstof, wegrijden met de tankslang er nog in of de regels op een tankstation overtreden… het gebeurt iedereen wel eens. Daarom hebben Tango en WOLF rijbewijsshop het Tankbewijs bedacht; een initiatief voor mensen met én zonder rijbewijs om alle kennis weer volledig bij te tanken!

De win-actie is helaas afgelopen maar onderstaande informatie kan iedere bestuurder slimmer op weg helpen!

SLIMSTE KEUZE

Brandstof besparen

Bandenspanning, als je dit regelmatig checkt en aanvult bespaar je al snel 1 tot 2 volle tanks per jaar en kan de besparing oplopen tot wel € 125 per jaar! Daarnaast is lucht bij Tango gratis. Je rijdt dus niet alleen comfortabeler en veiliger, maar ook zuiniger! Dat is nog eens een slimme keuze!

Tanken, je ontkomt er niet aan als autobezitter of scooterrijder. Nu is voor de meeste mensen tanken zo’n ‘oh ja ook dat nog’ moment en niet de meest favoriete tijdsbesteding. Bij Tango tank je daarom snel, gewoon met jouw bankpas, creditcard of andere betaal- of zakelijke tankpas. Niet alleen simpel, maar ook nog eens veilig én voordelig. Dan kun jij snel weer op weg. Da’s wel zo slim!

TANKTIPS!

pomp-brandstof

Welke brandstof

De keuze is reuze, wat heeft jouw bolide nu eigenlijk nodig? Veel mensen vergeten het; in het instructieboekje van de auto staat precies welke brandstof je nodig hebt, maar vaak ook aan de binnenkant van het klepje voor de tankdop. Check deze dus alvorens je een brandstofkeuze maakt aan de pomp. Vaak gebeurt het ook dat na het tanken je de auto instapt en de benzinemeter nog op ‘E’ staat. Geen paniek, soms heeft de benzinemeter even wat tijd nog en komt deze tijdens het rijden omhoog.

benzinemeter-tankdop

Tankdop... waar zit je?

Je bent het even vergeten, hebt een nieuwe auto of leent of huurt er een en oh ja… er moet getankt worden, maar waar zit die tankdop? Wist je dat er op het dashboard bij de brandstofmeter een symbool van een 'benzinepomp' staat met een klein pijltje? Deze wijst naar de kant van de tankdop. Als het pijltje er niet staat in jouw auto, dan zit je tankdop aan dezelfde kant als de tankslang van het 'benzinepomp' symbool. Dus als je slim bent kijk je hier even naar, voorkomt toch weer heel wat ongemakkelijke situaties op het tankstation.

Tango-Tankstation

Heel Nederland tankt groener... dus slimmer!

Waar het in onze buurlanden al standaard is, kun je vanaf 1 oktober 2019 ook op bijna alle tankstations in Nederland groenere benzine tanken. Vanaf die datum gaat Tango op alle 196 tankstations over van Euro 95 E5 (max. 5% duurzame bio-ethanol) naar Euro 95 E10 (max. 10% duurzame bio-ethanol). Een hoger percentage bio-ethanol leidt tot minder CO2-uitstoot van benzine, wat beter is voor het milieu. In principe kunnen alle auto’s van na 2000 op E10 rijden. Maar het is slim om er zeker van te zijn wat jouw auto aankan, dus doe de check op e10check.nl!

DO’S EN DON’TS OP EEN TANKSTATION

DO

  • Zet je motor uit vóór je gaat tanken
  • Gebruik de plastic handschoenen

 

DON'T

  • Bellen. Althans, niet aan de pomp of tijdens het tanken. Doe dit vanuit jouw auto op een parkeerplaats op het station.
  • Roken. Het ligt misschien voor de hand, maar toch! Brandstof en vooral de dampen zijn licht ontvlambaar. Even niet doen dus.