Op weg naar een duurzame toekomst met Tango elektrisch rijden

In Nederland rijden er nu al ruim 385.000 elektrische auto’s en ruim 220.000 hybride auto's rond. Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het is wel even wat anders dan rijden in een benzine – of dieselauto. Tegenwoordig zijn elektrische voertuigen beter betaalbaar en neemt de belangstelling meer toe. Alles wat je moet weten over elektrisch rijden lees je hier!

Zorgeloos laden in de hele Benelux en een groot deel van Europa? Dat kan met onze Tango electric laadpas.
Download de gratis app en vraag de pas vandaag nog aan!

De app download je gemakkelijk via één van de onderstaande knoppen.

GA JIJ MET TANGO ELECTRIC OP WEG NAAR EEN DUURZAMERE TOEKOMST?

Tango-electric-electrisch-laden

TANGO ELECTRIC PARTICULIER

Eindeloos zoeken naar een geschikte laadpaal? Dat is niet meer nodig!

  • Laden en betalen met één pas en app
  • Toegang tot een groot partnernetwerk in Europa
  • Altijd een overzicht van beschikbare laadpalen in de buurt
  • In de app starten en betalen van de laadsessie

Ook toe om duurzaam op weg te gaan met Tango electric?

Tango-electric-app-laadpas

TANGO ELECTRIC ZAKELIJK

Verantwoordelijk voor het wagenpark? Dan is Tango electric dé oplossing!

  • Laden en betalen met één pas en app
  • Toegang tot een groot partnernetwerk in Europa
  • Beheer alle Tango electric laadpassen en gebruikers in de portal
  • Installatie van laadpunten thuis en/of op kantoor

Nieuwsgierig naar alle voordelen van Tango electric?

Wat is elektrisch rijden?

Al een lange tijd zijn we in de autowereld aan het innoveren om over te stappen van fossiele brandstof naar elektrische energie. Dit om ons klimaat minder aan te tasten dan nu wordt gedaan. Een elektrische auto heeft een elektromotor die tot in tegenstelling tot een verbrandingsmotor, altijd zijn maximale kracht kan gebruiken. Bestuurders die gewend zijn aan het rijden in een automaat zullen dit vertrouwd gevoel kennen. Het rijden in een elektrisch voertuig is toch net anders want bij een normale automaat voel je nog altijd een schakeling tijdens het rijden. Een elektrisch voertuig heeft dit niet want het moment dat het gaspedaal wordt ingetrapt, schiet de auto vooruit. Niet alleen in een Tesla, elk ander elektrisch voertuig kan dit ook doen.

Hoe werkt elektrisch rijden

Een elektrisch voertuig haalt zijn kracht uit de accu die elektrische stroom doorgeeft aan de elektromotor. De elektromotor is echter een slimme innovatie die op het moment dat een e-auto afremt, energie terugneemt en deze opslaat in de accu. Het is dus eigenlijk een wisselwerking van gas geven waarbij energie vrijkomt en het gaspedaal loslaten waarbij energie wordt opgewekt en opgeslagen. Elke auto is in te stellen op hoe erg het voertuig moet afremmen op het moment dat het gaspedaal wordt losgelaten. Hierdoor wordt het steeds minder nodig om het rempedaal te gebruiken.

Laadpalen

Om je auto mobiel te kunnen houden is het van belang dat hij energie heeft. De eigen energie opwekking alleen is niet genoeg. Waar een verbrandingsmotor een benzinestation gebruikt, gebruikt een elektrisch voertuig laadpalen. In Nederland zijn er zo’n 133.000 openbare laadpalen en 4.800 snellaadpunten. De laadsnelheid verschilt per soort paal wat wordt gebruikt en de type auto. Elektrisch laden duurt langer dan een auto tanken, maar snelle opladers zijn opkomend in ons huidige infrastructuur. Een snellader kan de accu van de auto binnen een half uur vol laden. Het makkelijkst is het, als je de auto oplaadt tijdens je kantooruren of in de nacht. Openbare laadpalen vind je via websites of via de app zoals die van Tango Electric. Om gebruik te maken van een laadpaal heb je een laadpas nodig. Deze hebben de vorm van een sleutelhanger of creditcard.

Tango electric nieuws

Nieuws
Vrouw leest een boek tijdesn het laden van haar electrische auto

Elektrische auto's kunnen steeds verder rijden. Ze worden populairder voor lange ritten. Hoe zit dat als je op vakantie wilt? Met een beetje planning en de juiste tips ga je ontspannen op reis. Lees hieronder 9 tips die je helpen om zonder zorgen op pad te gaan.  

 

Op het gebruik van de Tango electric App zijn Algemene Voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden kun jezowel in de app als hier lezen.