Tango opent 'mobiliteitshub' in Deventer

28 januari 2021, Den Haag - Tango opent vandaag in Deventer een splinternieuw tankstation waar duurzame oplossingen, mobiliteitsdiensten en diverse energieproducten samenkomen op een locatie. Bij deze zogenoemde ‘mobiliteitshub’ kun je naast gewoon tanken ook elektrisch opladen of een deelauto van Buurauto naar het centrum pakken. Het station, gelegen aan het Piet van Donkplein nabij ijsbaan De Scheg, is door Tango in ruim een jaar gerealiseerd naar aanleiding van de gewonnen openbare inschrijving van de gemeente Deventer. Met deze nieuwe hub en services zet Tango een belangrijke, duurzame stap richting de toekomst, voor elke vorm van mobiliteit.

Tango-Deventer

Duurzaamheid, energie en mobiliteit

Project Engineer bij Tango, Arie Verduijn benadrukt de bijzonderheid: “Op deze locatie komt een aantal zaken samen: energie, mobiliteit en duurzaamheid. Zo heeft deze Tango naast deelauto’s van 'Buurauto' ook twee ultra snelle fastladers van 160kw voor elektrische auto’s, 66 zonnepanelen, een energieopslagsysteem voor overtollige zonne-energie en een ondergrondse waterbuffertank voor hemelwater, waarmee we ook het station kunnen reinigen.”

Tango-electric-orangegas

De gemeente Deventer startte in 2018 een openbare inschrijving voor een nieuw te ontwikkelen station op het stuk grond in Deventer-Oost. Voor Tango de kans om een uniek station te bouwen, waarbij het ontwerp, duurzaamheid en mobiliteit zeer belangrijk waren. Thema’s die naadloos aansluiten bij de missie om klanten mee te nemen in de energietransitie. “Voor Deventenaren zijn naast de reguliere brandstoffen en elektrisch laden dus ook andere energieproducten te vinden op dit station, zoals CNG / Groengas en HVO, wat milieuvriendelijke diesel is gemaakt van o.a. frituurvet.”

Transitie

Bert Gillis, Retail Director Benelux bij Tango: “Tango is volop in transitie van petroleumspeler naar mobiliteitsspeler. Zijn we nu vooral bekend van onze onbemande tankstations, we zullen in de toekomst een verdere ontwikkeling doormaken naar mobiliteitshubs: plekken gelegen op knooppunten in gemeenten en regio’s waar consumenten ook terecht kunnen voor micro-mobiliteitsoplossingen. Deze locatie in Deventer is daar al een mooi voorbeeld van.”

In augustus opende Tango in Harderwijk haar eerste elektrische laadstation in Nederland. Na Haps, Grave en beide Tango stations in Capelle a/d IJssel (Noord & Zuid) is Deventer inmiddels de zesde locatie waar klanten ook elektrisch kunnen laden. Onder de vlag van Tango electric zet het Nederlandse onderdeel van Q8 de komende jaren vol in op uitbreiding van een laadnetwerk voor elektrisch rijden.

 

====================

EINDE PERSBERICHT

 

Neem voor meer informatie en interviewaanvragen contact op met: 

Jody Koehler - Communicatiebureau Coopr - E-mail: [email protected]Tel: +3 16 11 60 26 15  

of  

Katia van Bouwel - Communicatieverantwoordelijke Q8 - E-mail: [email protected] 

Over Tango

Tango, onderdeel van Q8, is de oprichter van het marktsegment ‘onbemand tanken’ in Nederland en heeft sinds de opening van haar eerste onbemande tankstation in 2000 in Nijmegen gewerkt aan het realiseren van haar landelijk netwerk van momenteel 198 tankstations. Daarnaast is Tango het eerste merk dat onbemande tankstations op belangrijke snelwegen opende. Gemak, snelheid en prijs staan bij Tango centraal. Slim tanken is door Tango’s onbemande stations een begrip geworden, maar vandaag de dag is slim op je bestemming komen waar Tango zich op richt. Met supersnelle laadpalen met Tango electric, een app om ze te vinden, een autoverzekering waar je alleen betaalt voor gereden km’s en samen met SnappCar het aantrekkelijk maken van car-sharing.  Het is de ambitie van Tango om zich in de toekomst verder te ontwikkelen tot een brede mobiliteitsgerichte dienstverlener.