auto-snelweg

Wil je ook graag meer brandstof besparen? Met deze tips rijd je zuiniger; slim voor jouw portemonnee en het milieu!

Nieuwe auto’s worden steeds zuiniger in het verbruik, ondanks dat is het brandstofverbruik nog steeds grotendeels afhankelijk van de bestuurder. Je kan er dus zelf voor zorgen dat je brandstofkosten omlaag gaan. Wil je weten hoe? Als je slim bent lees je snel verder!

Koude motor

Wist je dat een voertuig veel meer brandstof verbruikt als de motor koud is? Rijd dus rustig aan als de motor nog koud is en zorg ervoor dat het toerental laag blijft totdat de motor warm is. Meestal is de motor na ongeveer 15/20 km warm. Door hier rekening mee te houden bespaar je kosten op de brandstof.

Bandenspanning

Bandenspanning

Het is van belang dat jouw auto de juiste bandenspanning heeft. Slappere banden zorgen voor extra weerstand en dus een hoger brandstofverbruik. Wist je dat je bij onze Tango tankstations gratis jouw banden kunt oppompen? Klik hier voor meer informatie over de gratis lucht op onze stations.

Onnodig gewicht

Onnodig gewicht in de auto zorgt voor extra verbruik van brandstof. Ga dus niet op pad met een fietsendrager achter in je auto of andere zware spullen. Als je slim bent neem je alleen het nodige met je mee.

cruisecontrol

Cruise control

Tegenwoordig hebben de meeste nieuwe auto’s cruise control. Deze functie zorgt ervoor dat je heel ontspannen kan rijden, maar daarnaast heeft het ook een positief effect op het brandstofverbruik. Cruise control kan namelijk de snelheid van een auto veel beter constant houden dan welke bestuurder ook. Maak hier dus gebruik van!

Airco

Gebruik de airco alleen wanneer het echt nodig is. Het gebruik hiervan kan namelijk al leiden tot 10% extra brandstofverbruik. Ook rijden met geopende ramen heeft invloed op je brandstofverbruik doordat de stroomlijning van de auto hierdoor wordt beïnvloed.

Juiste versnelling

Een hoog toerental zorgt voor meer brandstofverbruik, maar een te laag toerental is ook niet goed voor het verbruik. De meeste auto’s beschikken over een indicator wanneer je moet schakelen of een eco-meter waaraan je kunt zien hoe zuinig je rijdt. Als je slim bent maak je hier dus gebruik van.

Uitrollen

Ook kun je brandstofverbruik verminderen door tijdig je auto uit te laten rollen. Het is van belang om dit in de versnelling te doen en niet wanneer de auto in vrij staat.

Trek langzaam op

Wellicht voor de hand liggend en maar wat ook zeer effectief is om te besparen op het brandstofverbruik is om rustig op te trekken en op tijd te schakelen. Heel snel optrekken levert geen tijd op en kost je alleen maar extra brandstof. Zonde dus!

Met deze tips kun je dus kosten besparen op brandstof en hoef je dus minder vaak langs bij een van onze Tango Tankstations, een stuk beter voor het milieu!