car-check

Jouw auto winterproof maken? Zo doe je dat!

De dagen worden kouder en de winter komt steeds dichterbij. Wil jij snel en veilig onderweg zijn? Pas dan onze slimme tips toe zodat je auto winterproof is!

winterbanden

Zodra de gemiddelde temperatuur buiten onder de 7 graden komt is het belangrijk om met winterbanden te rijden. Hierdoor heb je meer grip en ben je dus veiliger en beter voorbereid onderweg. Heb je de banden van jouw auto nog niet gewisseld? Plan hiervoor dan snel een afspraak in met je autodealer.

Een grote ergernis in de ochtend: de ruiten krabben. Voorkom irritatie en tijdsverlies en leg de avond ervoor een deken op de autoruit zodat je de volgende dag meteen weg kan rijden.

Wist je dat de handrem kan bevriezen? Als je slim bent vermijd je het gebruik hiervan tijdens de winter zoveel mogelijk door de auto in de eerste versnelling of de P-stand te laten staan. Dit voorkomt onnodige overlast.

In de winter heb je extra veel kans op beslagen ruiten waardoor je minder zicht hebt. Dit komt omdat er dan extra veel condens in de auto aanwezig is. Met de airco kun je dit gemakkelijk binnen no-time weg krijgen zodat je veilig de weg op kunt.

ruitenvloeistof

Pas op met het gebruik van ruitensproeiervloeistof in de winter, dit kan namelijk de ruiten bevriezen. Zorg er daarom voor dat je vloeistof met antivries in de auto hebt zitten. Ruitensproeiervloeistof met antivries kun je herkennen aan de blauwe kleur.

Is het autoslot bevroren? Doe dan een druppel desinfecterende handgel op de autosleutel en doe hem in het slot. Desinfecterende handgel bevat een hoog alcoholpercentage wat het vriespunt van het water omlaag brengt, hierdoor kun je gemakkelijk jouw auto openen.

In de winter heeft de accu van de auto meer kans op problemen. Voorkom daarom dat je alleen maar korte ritjes maakt want hierdoor kan de dynamo van de accu niet voldoende bijladen wat de kwaliteit van de accu in een korte tijd kan verslechteren.

Nog een makkelijke car hack voor de winter: doe, zodra je thuiskomt, zakjes om de spiegels. Dit voorkomt dat de spiegels in de nacht bevriezen waardoor je de volgende ochtend gemakkelijk en snel kunt vertrekken.  Natuurlijk niet vergeten de zakjes weer te verwijderen voordat je gaat rijden!

Als je slim bent pas je deze tips dus toe om zo veilig mogelijk onderweg te zijn in de winter!